Pro Dance Gaala 2019: Elävä Petipa

Klassisen baletin isäksikin tituleeratun Marius Petipan syntymästä tuli kuluneeksi viime vuonna 200 vuotta. Monet nykyään esitettävät klassiset balettiteokset, kuten Prinsessa Ruusunen, Don Quijote, Joutsenlampi, Raymonda ja Bajadeeri pohjautuvat Petipan tekemiin koreografioihin. Lisäksi hän uudisti ja teki tunnetuksi useita muita balettiteoksia, kuten Pähkinänsärkijän, Coppelian, Paquitan, Esmeraldan, Merirosvon, Huonosti vartioidun tytön (La Fille mal gardée) sekä Gisellen. Pro Dance Gaala 2019 esittelee Petipan tuotteliasta uraa ja hänen koreografioitaan uudessakin valossa

Pro Dance -gaalassa nähdään otteita Marius Petipan luomista tai hänen uudistamistaan teoksista, kuten Prinsessa Ruususesta, Pähkinänsärkijästä, Le Corsairesta, Paquitasta,Bajadeerista, Huonosti vartioidusta tytöstä, Joutsenlammesta ja Don Quijotesta. Ohjelmistossa on myös uudempaa koreografiaa, joka on saanut inspiraationsa Petipan teoksista tai hänen luomastaan traditiosta. Esiintyjinä ovat mm. tähtitanssijat Michal Krčmář, Tiina Myllymäki ja Sergei Popov, solistitanssija Hanako Matsune, tanssijat Emmi Pennanen ja Gabriel Davidsson Suomen Kansallisbaletista,  Heidi Naakka Helsinki Dance Companystä, Sergei Upkin Viron Kansallisbaletista, Kira Hilli Hollannin Kansallisbaletista sekä nuoria lahjakkuuksia Kansallisbaletin nuorisoryhmästä, Balettioppilaitoksesta, Espoon tanssiopistosta, Helsingin tanssiopistosta sekä Helsingin Balettiakatemiasta.

Gaalan juontavat tanssitaiteilijat Minna Tervamäki ja Sami Saikkonen.

Illan aikana jaetaan myös vuosittaiset Pro Dance -palkinnot ja -stipendit tanssijoille, pedagogeille ja koreografeille sekä nuorille lahjakkuuksille. Aiempia Pro Dance -stipendiaatteja vuosien varrella ovat olleet mm. Kansallisbaletin tähtitanssija Eun-Ji Ha, Boston Ballet’n koreografi Jorma Elo, tanssitaitelija ja koreografi Jorma Uotinen, Lappeenrannan balettigaalan taiteellinen johtaja, tanssitaiteilija Juhani Teräsvuori sekä joulukuussa menehtynyt tanssin monitoiminainen Doris Laine. Pro Dance on jakanut toimintansa aikana tanssin ammattilaisille ja opiskelijoille jo yli 250 000 euroa.

Pro Dance Gaala: Elävä Petipa. 3.3. 2019 klo 17 Aleksanterin teatterissa. Liput Ticketmasterilta ja Aleksanterin teatterin lipunmyynnistä. (39/32/22 € + kulut)

Ticketmaster: https://www.ticketmaster.fi/event/pro-dance-gaala-elava-petipa-lippuja/246539

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *